آخرین اخبار
کد مطلب: 125560
رهبر معظم انقلاب در اجتماع بزرگ حرم مطهر رضوي:
مسئولان به قدرت و توانايي جوانان ايمان بياورند/ اعتماد به نسخه بيگانگان خطايي بزرگ است/ بايد نسبت به اقتصاد ملي تعصب داشته باشيم
تاریخ انتشار : 1397/01/02 10:55:25
نمایش : 2252
حضرت آيت‌الله خامنه‌اي فرمودند: ملت ايران توانسته اصول بنيادين و شعارهاي اصلي انقلاب را با همان استحکام اول تا امروز حفظ کند.
به گزارش سلام لردگان؛ به نقل از پايگاه اطلاع‌رساني دفتر مقام معظم رهبري، حضرت آيت الله خامنه اي رهبر معظم انقلاب اسلامي عصر امروز در اجتماع عظيم زائران و مجاوران حرم مطهر رضوي در رواق امام خميني و صحن هاي اطراف حرم، با اشاره به استحکام و نشاط انقلاب در چهل سالگي و خنثي شدن نقشه شوم امريکايي ها براي منطقه، به تبيين چرايي، الزامات و راههاي تحقق شعار سال يعني حمايت از کالاي ايراني پرداختند و با تأکيد بر «قابل حل بودن همه مشکلات بانگاه به داخل» و نيز ضرورت توجه و بکارگيري هرچه بيشتر جوانان در ميدانهاي مختلف از جمله عرصه هاي مديريتي افزودند: نسل جوان و پرافتخار اين سرزمين، پرچم استقلال، عزت، عظمت و شرافت ايران را بلندتر از هر زمان ديگر به اهتزاز درخواهد آورد.

رهبر انقلاب اسلامي در ابتداي سخنان خود با تبريک حلول سال نو و عيد نوروز به ملت ايران و همچنين تسليت شهادت حضرت امام هادي عليه السلام، ابراز اميدواري کردند همزماني سال نو با شهادت آن حضرت، زمينه ساز برخورداري بيش از پيش ملت ايران از هدايت الهي باشد.
حضرت آيت الله خامنه اي بخش اول سخنان خود را به بررسي اجمالي کارنامه چهل ساله جمهوري اسلامي ايران در زمينه شعارها، ارزشها و اصول بنيادين و همچنين ارزيابي عملکرد و کارنامه اجرايي مسئولان، اختصاص دادند.
ايشان در زمينه حفظ ارزشها و مباني و نيز پيگيري اهداف انقلاب گفتند: ملت ايران در اين زمينه، امتحان خوبي پس داده و توانسته است، شعارهاي اصلي انقلاب را به همان استحکام و نشاط اوليه تا به امروز حفظ کند.
رهبر انقلاب، «استقلال و آزادي، مردم سالاري، اعتماد به نفس و خود باوري ملي، عدالت، و تحقق احکام دين و شريعت» را اصول بنيادين انقلاب برشمردند و افزودند: درخصوص «استقلال» که درواقع واکنش ملت ايران به 200 سال سلطه بيگانگان بوده است، بايد گفت: کشور از استقلال واقعي برخوردار است و امروز هيچ کشوري به اندازه ايران مستقل نيست و تنها ملتي که آراء او تحت تأثير هيچ قدرتي قرار نمي گيرد، ملت بزرگ ايران است.
حضرت آيت الله خامنه اي درباره «آزادي» نيز به عنوان يکي از شعارهاي اصلي انقلاب گفتند: برخي افراد بي انصاف با سوءاستفاده از آزادي، مي گويند در کشور آزادي نيست و بيگانگان هم در تبليغات خود آن را بازتاب مي دهند در حالي‌که در کشور آزادي فکر، آزادي بيان و آزادي انتخاب وجود دارد.
ايشان خاطرنشان کردند: امروز هيچ‌کس در جمهوري اسلامي، به دليل مخالف بودن فکر و نظرش با حکومت، تحت تعقيب و فشار قرار نمي گيرد و بنا هم بر چنين کاري نيست اما آزادي در جمهوري اسلامي، همانند ساير نقاط دنيا، چارچوب دارد.
رهبر انقلاب اسلامي در تبيين اين موضوع تأکيد کردند: چارچوب آزادي در جمهوري اسلامي، «قانون اساسي و قوانين کشور» است که همه اين قوانين نيز الهام گرفته از شريعت هستند.
حضرت آيت الله خامنه اي، «مردم سالاري» را يکي ديگر از اصول بنيادين نظام جمهوري اسلامي دانستند و گفتند: در چهل سال گذشته، تقريباً در هر يک يا دو سال انتخابات برگزار شده است و مردم آزادانه و با شور و شوق شرکت کرده اند که ثمره آن هم روي کار آمدن دولت‌هايي با گرايش هاي مختلف سياسي در چهار دهه اخير بوده است.
ايشان، از «خود باوري و اعتماد به نفس ملي» به عنوان يکي ديگر از شعارهاي محقق شده انقلاب نام بردند و با اشاره به موضوع «عدالت» افزودند: چند هفته قبل درخصوص عدالت مطالبي را بيان کردم که بدخواهان به‌گونه اي القاء کردند که گويا جمهوري اسلامي در زمينه عدالت هيچ کاري نکرده در حالي‌که در باب عدالت کارهاي بسيار خوبي انجام گرفته اما سطح توقع نظام اسلامي درخصوص عدالت بسيار فراتر از وضع کنوني است.
رهبر انقلاب اسلامي در اين خصوص دو آمار جهاني بيان کردند و گفتند: براساس آمار مراکز بين المللي، ضريب جيني که نشان دهنده فاصله طبقاتي در جامعه است، قبل از انقلاب، بالاي پنجاه بود در حالي‌که در سال 94 به عدد 38 رسيده است. همچنين براساس آمار ديگري، قبل از انقلاب قشر فقيرِ مطلق درکشور، 46 درصد بود در حالي‌که در سال 93، اين عدد به 9.5 درصد رسيده است.
حضرت آيت الله خامنه اي درباره «اجراي دين و شريعت» نيز خاطرنشان کردند: به برکت شوراي نگهبان، اين موضوع در چهل سال گذشته در قوانين محقق شده است و به همين دليل، همه قدرتهاي مستکبر با شوراي نگهبان مخالفند.
ايشان در خصوص کارنامه و عملکرد اجرايي مسئولان نيز گفتند: در چهل سال گذشته، عملکرد مسئولان در تأمين امنيت و ثبات، علم و فناوري، زيرساختها (همچون راههاي ارتباطي، ساخت سدها، نيروگاهها و بنادر) صادرات غيرنفتي، سرانه ناخالص ملي و توسعه اجتماعي، بسيار خوب بوده است و آمارهاي خرسند کننده اي وجود دارد اما دشمنان تلاش دارند در تبليغات خود اين واقعيات را کتمان کنند تا دلهاي مردم نسبت به انقلاب و نظام، بدبين شود.
بخش بعدي سخنان رهبر انقلاب اسلامي در خصوص ضرورت و چگونگي استفاده بهتر از استعدادها و ظرفيت‌هاي فراوان طبيعي و انساني براي پيشرفت ايران بود.
«جوانان تحصيلکرده و کوشا» اولين ظرفيتي بود که حضرت آيت الله خامنه‌اي به آن اشاره کردند.
ايشان با اشاره به 23 برابر شدن جمعيت دانشجويي نسبت به قبل از انقلاب، و همچنين وجود جوانان فعال و نقش‌آفرين در حوزه‌هاي علميه و ساير ميادين علمي، صنعتي، فرهنگي و تربيتي، افزودند: متأسفانه از اين جوانان به‌درستي استفاده نشده و نمي‌شود و به همين علت نيز اصرار دارم که جوانان در هر جاي ممکن، خودشان به کار و تأسيس و ابتکار، اقدام کنند.
ايشان توصيه به فعاليت‌هاي «آتش‌به اختيار» را منحصر به فعاليت‌هاي فرهنگي ندانستند و گفتند: جوانان عزيز در همه زمينه‌هاي مورد نياز براي پيشرفت کشور مي‌توانند کار و نقش‌آفريني کنند. البته مسئولان بايد يک برنامه‌ريزي جامع در خصوص جوانان انجام دهند.
رهبر انقلاب اسلامي، «موج جمعيتي» را امکان مهم ديگري براي ايران دانستند و با انتقاد از مخالفان افزايش جمعيت کشور، گفتند: حتماً بايد سياست تکثير نسل دنبال و انجام شود.
ايشان مشکلات غربي‌ها را از اجراي سياست «تحديد نسل» يادآور شدند و افزودند: ثمره اين سياست در کشورهاي اسلامي نيز محروم شدن کشورها از جمعيت جوان است، در حالي‌که نيروي انساني واردکردني نيست و کشور بايد بتواند نياز فرداي خود را به جوانان فعال و کارآمد تأمين کند.
«مزيت‌هاي جغرافيايي» و «منابع طبيعي ارزشمند» از جمله وسعت سرزميني، همجواري آب‌هاي آزاد، همسايگي با 15 کشور و قرار داشتن در نقطه اتصال شرق به غرب و شمال به جنوب از ديگر نقاط قوت کشور بود که رهبر انقلاب اسلامي به آنها اشاره کردند.
ايشان گفتند: ايران عزيز از لحاظ مجموع منابع نفت و گاز در دنيا اول است، البته اکنون اين منابع بدون ارزش‌افزوده به خارج فروخته مي‌شود اما اين حجم از منابع امکان مهمي است و دشمنان نيز به همين دليل همواره به دنبال تسلط بر ايران هستند.
حضرت آيت الله خامنه‌اي در يک جمع‌بندي از امکانات و ظرفيت‌هاي کشور، تأکيد کردند: اگر اين ظرفيت‌هاي فراوان با ابتکار و حضور جوانان و مديران فعال و کوشا در عرصه همراه شود، اقتصاد ايران جزو 12 اقتصاد اول پيشرفته دنيا خواهد شد.
ايشان سپس به تبيين علل و موانع استفاده نشدن کامل ظرفيت‌ها پرداختند.
اولين مانع مورد اشاره رهبر انقلاب، «باور نداشتن يا اهميت ندادن برخي مسئولان در دولت‌هاي مختلف به ظرفيت‌هاي کشور» بود.
ايشان با اشاره به پيشرفت‌هاي خيره‌کننده جوانان در صنايع و فناوري‌هاي نوين افزودند: روزي که صنعت هسته‌اي آغاز به کار کرد، حتي برخي از دانشمندان نسل قديمي منکر توانايي جوانان دست‌اندرکار اين صنعت بودند، اما روزي که صنعت هسته‌اي به اوج رسيد، همان افراد اعتراف کردند که جوانان ايراني خواستند و توانستند.
حضرت آيت الله خامنه‌اي مهمترين چالش کشور را چالش ذهني و ناآگاهي افکار عمومي و برخي مسئولان از ثروت انساني و طبيعي ايران دانستند و گفتند: دشمن از همين بي‌اطلاعي استفاده و اينگونه القا مي‌کند که ايراني، «نمي‌تواند» و ايران، منابع کافي در اختيار ندارد ولي من در مقابل اصرار دارم که «ما مي‌توانيم» و ايران از امکانات فراواني برخوردار است.
ايشان تأکيد کردند: مسئولان بايد به قدرت و توانايي جوانان ايمان بياورند و جوانان نيز بايد کار را با ابتکار و بدون خستگي دنبال کنند و از برخي قدرنشناسي‌ها دلسرد نشوند.
رهبر انقلاب اسلامي مانع ديگر پيشرفت کشور را «کم‌کاري» و «تنبلي» برخي مسئولان برشمردند و گفتند: اقتضاي کشور، کار بي‌وقفه و پر توان است، بنابراين مسئولان بر تلاش‌هايشان بيفزايند.
«اعتماد به نسخه بيگانه» مانع ديگري بود که رهبر انقلاب اسلامي به آن اشاره کردند و گفتند: مردم در مقابل بيگانگان منفعل نيستند اما برخي مسئولان به نسخه بيگانه اعتماد بيشتري دارند تا نسخه داخلي.
ايشان «عمل‌کردن به سياست‌هاي بانک جهاني، سياست تعديل اقتصادي و برخي معاهدات بين‌المللي» و در مقابل «بي‌توجهي به درون‌زايي و اقتصاد مقاومتي» را مانعي ديگر براي پيشرفت کشور دانستند و گفتند: درون‌زايي يعني توليد ثروت به‌واسطه فعاليت‌هاي دروني کشور نه چشم دوختن به دست بيگانه.
حضرت آيت الله خامنه‌اي افزودند: در طول سالهاي گذشته دولت‌هاي گوناگون بارها درصدد گرفتن وام از بانک جهاني و صندوق بين‌المللي پول بودند اما بنده اجازه ندادم زيرا از بيگانه طلب‌کردن و متعهد شدن به آن، خطايي بزرگ است؛ البته درونزايي به معناي بستن درهاي کشور نيست، بلکه اقتصاد بايد درون‌زا و برون‌گرا باشد.
ايشان «قيبله‌گرايي سياسي و جناحي» را يک گرفتاري و از ديگر موانع پيشرفت خواندند و گفتند: کار خوب را هر کسي انجام داد بايد آن را در مقام مديريت و تصميم‌گيري ترويج کرد و کنار گذاشتن يک کار خوب، به علت انجام دادن آن از طرف جناح مقابل، خطاست.
«نبود مبارزه جدي با فساد» مانع ديگر پيشرفت کشور بود که رهبر انقلاب اسلامي به آن اشاره کردند.
ايشان در عين حال افزودند: فساد در سطحي که امروز گفته و تبليغ مي‌شود، وجود ندارد و اکثر مديران کشور افرادي مؤمن و پاکدست هستند اما کمترين فساد نيز مضرّ و نيازمند مبارزه جدي است و نبايد پس از تأکيد بر مبارزه با فساد، مدتي سروصدا و سپس کار رها شود.
حضرت آيت الله خامنه‌اي، از «متکي بودن کشور به نفت» به عنوان يکي از بزرگ‌ترين موانع پيشرفت ياد کردند و با تأکيد بر اينکه بايد ايران را از «اقتصاد نفتي» خلاص کنيم، افزودند: بايد اقتصاد کشور را به‌گونه‌اي از نفت مستقل کنيم که اختيار نفت در دست ما باشد، نه اختيار ما در دست نفت. نبايد اجازه دهيم دشمنان با سوءاستفاده از اين حربه و با اعمال تحريم و سياست‌هايي همچون کاهش قيمت نفت، کار را دشوار کنند.
وجود برخي عيوب اساسي در سبک زندگي مردم از جمله «اسراف، مصرف‌گرايي، رفاه‌طلبي افراطي و اشرافي‌گري»، و همچنين «مصرف جنس خارجي» موانع بعدي مورد اشاره رهبر انقلاب اسلامي در زمينه پيشرفت ملت ايران بود.
ايشان تأکيد کردند: همه بايد بر اقتصاد ملي و مصرف جنس داخلي تعصب داشته باشند و اگر جوانان همان‌قدر که در فوتبال و طرفداري از آبي و قرمز يا برخي باشگاههاي خارجي تعصب دارند، بر اقتصاد داخلي و استفاده از توليد ملي نيز متعصب باشند، اقتصاد کشور اصلاح خواهد شد.
رهبر انقلاب اسلامي در بخش ديگري از سخنانشان به تبيين اهميت، الزامات و راههاي تحقق شعار سال جديد يعني «حمايت از کالاي ايراني» پرداختند.
ايشان در مقدمه اين بحث با ردّ ديدگاهي که معتقد است تعيين شعار سال به علت عمل‌نکردن مسئولان بي فايده است، افزودند: مطرح کردن شعارهاي سالانه با دو هدفِ: «جهت دادن به سياستهاي اجرايي و عملکردي مسئولان حکومتي» و «توجه دادن افکار عمومي به مسائل و نيازهاي مهم کشور» صورت مي گيرد.
حضرت آيت الله خامنه اي خاطرنشان کردند: البته مسئولان نيز در حد توان، کار و تلاش مي کنند که البته اگراين تلاشها بيشتر شود، نتايج بهتري در پي خواهد داشت.
رهبر انقلاب اسلامي، کالاي ايراني را از اين جهت که «محصول نهايي برنامه ريزي، سرمايه گذاري و کار و ابتکار قشرهاي مختلف مردم و مسئولان است»، با عظمت و مهم خواندند و افزودند: فعالان اقتصادي و توليدگران با «سرمايه گذاري»، مسئولان با «برنامه ريزي»، جوانان با «دانش و طراحي» و کارگران با «کار و تلاش»، محصولي به جامعه ارائه مي کنند که مردم نيز علاوه بر نقش آفريني در توليد، بايد با تعصب و غيرت و خريد و مصرف کالاي ايراني از محصول نهايي اين زنجيره کار و تلاش حمايت کنند.
رهبر انقلاب اسلامي در زمينه چگونگي حمايت از کالاي ايراني نيز نکاتي کاربردي بيان کردند. «برنامه ريزي براي افزايش توليد»، «ارتقاي کيفيت کالاها»، «انطباق بانيازهاي روز و سلايق مردم»، «ارزان تمام شدن و رقابت پذير کردن کالاهاي ايراني با اجناس خارجي» از جمله اين نکات بود.
ايشان «بازاريابي صادراتي» را از ديگر راههاي حمايت از کالاي ايراني برشمردند و با اشاره به وظايف سنگين وزارت خارجه، مسئولان بازرگاني و فعالان اقتصادي افزودند: اگر بتوانيم 20 درصد نياز بازارهاي 15 همسايه ايران را با کالاي مرغوب ايراني تأمين کنيم، در ايجاد اشتغال و افزايش ثروت ملي گامهاي مهمي برداشته ايم.
حضرت آيت الله خامنه اي پس از تبيين چرايي و راههاي حمايت از کالاي ايراني به موضوع الزامات و زمينه هاي تحقق شعار سال پرداختند.
«اقدام دولت در مديريت جدي واردات» (چه واردات دولتي و چه واردات بخش خصوصي) و «خودداري کامل از واردات اجناسي که در داخل توليد مي شوند يا قابل توليد هستند» اولين تأکيد رهبر انقلاب در اين بحث بود.
ايشان تأثير مخرب واردات بر توليد را کاملاً اساسي خواندند و افزودند: جنس خارجي مثل سيل وارد مي شود و آن وقت از بيکاري هم انتقاد مي کنيم!
حضرت آيت الله خامنه اي «مبارزه جدي با قاچاق» را دومين الزام جدي حمايت از کالاي ايراني دانستند و افزودند: مردم هم بايد متعصبانه از خريد و مصرف جنس قاچاق خودداري کنند تا قاچاق براي کسي به صرفه نباشد.
ايشان با توصيه مؤکد به سرمايه گذاري فعالان اقتصادي در امر توليد افزودند: اين سرمايه گذاري ضمن اينکه سود هم به دنبال دارد، اگر با نيت خالص و براي پيشرفت کشور انجام شود، عبادت نيز محسوب مي شود.
جمع بندي ايشان از سخنان رهبر انقلاب اسلامي در بخش شعار سال اين جمله بود: «ما مسئولان، فعالان اقتصادي، فروشندگان و مصرف کنندگان، همه و همه با تعصب و غيرت به‌دنبال حمايت از کالاي ايراني باشيم.»
رهبر انقلاب اسلامي در بخش پاياني سخنانشان به مسائل منطقه و خباثت امريکايي‌ها اشاره کردند و گفتند: در سالي که گذشت، جمهوري اسلامي توانست پرچم عزت و اقتدار ملت ايران را در منطقه به اهتزاز درآورد و سهم مهمي در شکستن کمر تکفيري ها و برقراري امنيت، ايفا کند.
حضرت آيت الله خامنه اي با تأکيد بر اينکه جمهوري اسلامي با اين اقدام بزرگ خود، نقشه امريکايي‌ها را در منطقه خنثي کرد، افزودند: اکنون، قدرتهاي بين المللي که همواره در مسائل داخلي مناطق مختلف جهان دخالت مي کنند، به جمهوري اسلامي معترضند و مي گويند چرا ايران در مسائل منطقه دخالت مي کند؟ که در پاسخ مي گوييم اين موضوع به شما ربطي ندارد.
ايشان با تأکيد بر اينکه حضور جمهوري اسلامي ايران در برخي کشورهاي منطقه، با خواست دولتها و ملتها انجام شده است، خاطرنشان کردند: ما نه زورگويي کرديم و نه دخالت در امور داخلي کشورها. کمک خواستند و ما کمک کرديم و اين کمک را هم با انگيزه هاي منطقي و با محاسبات بسيار عاقلانه، و نه از روي احساس، انجام داديم.
رهبر انقلاب اسلامي با اشاره به طراحي امريکايي‌ها براي منطقه، گفتند: امريکايي‌ها به دنبال آن بودند که با به‌وجود آوردن گروههاي «شرير، ظالم و هتاک» همچون داعش، ملتهاي منطقه را مشغول جنگ داخلي، و ذهن آنها را از رژيم غاصب صهيونيستي دور کنند، ولي ما به توفيق الهي توانستيم اين نقشه را خنثي کنيم.
حضرت آيت الله خامنه اي با اشاره به ادعاي امريکايي‌ها مبني بر نقش آنها در سرکوب داعش، تأکيد کردند: اين ادعا دروغ است زيرا سياست امريکا، حفظ داعش و امثال آن است البته به‌گونه اي که آنها در اختيار امريکايي‌ها باشند.
ايشان با تأکيد بر اينکه امريکايي‌ها هيچ انگيزه اي براي از بين بردن داعش نداشتند، افزودند: علاوه بر اين موضوع، امريکا قادر به تأمين امنيت در منطقه نيست و نمونه بارز آن حضور 14 ساله در افغانستان است که نه تنها هيچ امنيتي را براي مردم افغانستان به ارمغان نياورده است، بلکه شرايط امنيتي را بدترکرده است.
رهبر انقلاب اسلامي با تأکيد بر اينکه جمهوري اسلامي، توانسته در منطقه امنيت را برقرار کند، گفتند: بعد از اين هم همين‌گونه خواهد بود و بدون شک، امريکا در مسائل منطقه به اهداف خود نخواهد رسيد و جمهوري اسلامي ايران به فضل الهي تمام اهداف خود را در منطقه محقق خواهد کرد.
حضرت آيت الله خامنه اي در پايان و در جمع بندي سخنانشان به پنج نکته مهم اشاره کردند.
1-    در کشور هيچ مشکل غيرقابل حلي وجود ندارد و کليد حل مشکلات نيز در دست مسئولان و ملت ايران است و نه در دست بيگانگان.
2-    انقلاب اسلامي با قدرت و نشاط و با حفظ شعارها و اصول بنيادين به پيش مي رود و چهل سالگي انقلاب دوران پختگي و نشاط آن است و نه دوران پيري و عقب گرد.
3-    جوانان، سرمايه ارزشمند و اميد کشور هستند و در ميدانهاي مهمي همچون صنايع برتر، فرهنگ و هنر، نظامي گري و فرماندهي و مديريت حضور دارند که در مديريت‌ها بايد بيشتر از اين سرمايه ارزشمند استفاده شود.
4-    با وجود اميد واهي دشمن به روي‌گرداني نسل سوم و چهارم از انقلاب، گرايش و پايبندي اين دو نسل، بسيار عميق است و اگر از نسل اول بيشتر نباشد، کمتر نيست و 
5-    دشمن، تلاش زيادي براي بزرگنمايي بيش از حد مشکلات دارد اما همه اين مشکلات به دست جوانان و با توفيق الهي قابل حل است و براي همين، دشمن به شدت از بالندگي نسل جوان، ناراحت و عصباني است.
رهبر انقلاب اسلامي سخنان خود را با اين فراز به پايان رساندند: «جوانهاي عزيز ايران، کشور را بهتر از آن چيزي که در ذهن نسل قبلي بود، خواهند ساخت و پرچم استقلال، عزت و عظمت و شرافت کشور را بلند تر از گذشته به اهتزاز درخواهد آورد.»

پيش از سخنان رهبر انقلاب اسلامي، حجت‌الاسلام والمسلمين رئيسي توليت آستان قدس رضوي، گزارشي از فعاليت‌هاي آستان قدس در زمينه خدمات به محرومان و اقشار ضعيف در تسهيل زيارت، گسترش و توسعه مفهوم خدمت به آستان امام رضا عليه‌السلام، حضور گروههاي جهادي در مناطق محروم، فعاليت‌هاي فرهنگي و تبليغي وحمايت از هنر اسلامي و هنرمندان انقلابي بيان کرد.

انتهاي پيام/ن

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 



جهت عضويت در کانال های خبري سلام لردگان روی تصاویر کليک کنيد
پیوند
سايت رهبري

دولت

مجلس